Kraj pochodzenia: INDONESIA MANHELING
Region: BATAK REGION OF WEST-CENTRAL SUMATRA
Odmiana: CATIMOR, TYPICA
Rodzaj: 100% ARABICA
Kwasowość: ŚREDNIA
WŁAŚCIWOŚCI:
Profil palenia: ŚREDNI | ESPRESSO
Nuty smakowe: CZEKOLADA, PRZYPRAWY, ZIOŁA
Przeznaczenie: KAWIARKA, FRENCH PRESS, EKSPRES PRZELEWOWY, EKSPRES AUTOMATYCZNY
Obróbka: WASHED
Uprawa: 760 – 1300 M N.P.M
Kwasowość: 3,5/5
62,00 zł
Poprzednia najniższa cena: 62,00 zł.
Brak w magazynie
Indonezja z roku na rok staje się coraz większym producentem kawy wysokiej jakości na skalę światową. Ziarna z wyspy Sumatra cieszą się wysoką liczbą punktów przyznawanych w cuppingu, jak również sporym zainteresowaniem ze strony wielbicieli czekolady. Dzieje się tak dlatego, że kawa ta ma istnie czekoladowy smak. Nuty gorzkiej czekolady dodają kawie słodyczy i równowagi pomiędzy goryczką, a delikatnością. Przygotowana metodami przelewowymi idealnie nadaje się do deserów. Dzięki takiej charakterystyce smaku – mieszanka ta jest uniwersalna i sprosta wymaganiom amatorów, jak i koneserów. Region Batak to zachodnio-centralna część wyspy Sumatra, gdzie klimat tworzą częste opady, wilgoć, gleba bogata w minerały, a to idealne warunki do uprawy tego rodzaju ziaren. Dzięki temu, w jakim środowisku mają okazję dojrzewać owoce kawowca, napój ma niską kwasowość, wyczuwalne nuty rodzynek, owoców, ziół i oczywiście wspomnianej wcześniej czekolady. To sprawia, że naszą indonezyjską kawę mianuje się jedną z najlepszych na świecie.
Poprzednia najniższa cena: 28,00 zł.
Dodaj do koszykaPoprzednia najniższa cena: 149,00 zł.
Dodaj do koszykaPoprzednia najniższa cena: 74,00 zł.
Dowiedz się więcejgrykocaffe.pl
© | Wszystkie prawa zastrzeżone
var d = new Date();
var n = d.getFullYear();
document.getElementById("footerYear").innerHTML = n;