Kawa Gryko Caffe INDONESIA 250g

Kawa 100% Arabica INDONESIA 250g

Kraj pochodzenia: INDONESIA MANHELING
Region: BATAK REGION OF WEST-CENTRAL SUMATRA
Odmiana: CATIMOR, TYPICA
Rodzaj: 100% ARABICA
Kwasowość: ŚREDNIA

WŁAŚCIWOŚCI:
Profil palenia:
ŚREDNI | ESPRESSO
Nuty smakowe: CZEKOLADA, PRZYPRAWY, ZIOŁA
Przeznaczenie: KAWIARKA, FRENCH PRESS, EKSPRES PRZELEWOWY, EKSPRES AUTOMATYCZNY
Obróbka: WASHED
Uprawa: 760 – 1300 M N.P.M
Kwasowość: 3,5/5

 

62,00 

Poprzednia najniższa cena: 62,00 .

Brak w magazynie

Kawa 100% Arabica INDONESIA 250g


Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/platne/serwer64583/public_html/wp-content/plugins/wc-fields-factory/includes/wcff_locale.php on line 227
Kategoria:
Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/platne/serwer64583/public_html/wp-content/plugins/wc-fields-factory/includes/wcff_locale.php on line 227

Indonezja z roku na rok staje się coraz większym producentem kawy wysokiej jakości na skalę światową. Ziarna z wyspy Sumatra cieszą się wysoką liczbą punktów przyznawanych w cuppingu, jak również sporym zainteresowaniem ze strony wielbicieli czekolady. Dzieje się tak dlatego, że kawa ta ma istnie czekoladowy smak. Nuty gorzkiej czekolady dodają kawie słodyczy i równowagi pomiędzy goryczką, a delikatnością. Przygotowana metodami przelewowymi idealnie nadaje się do deserów. Dzięki takiej charakterystyce smaku – mieszanka ta jest uniwersalna i sprosta wymaganiom amatorów, jak i koneserów. Region Batak to zachodnio-centralna część wyspy Sumatra, gdzie klimat tworzą częste opady, wilgoć, gleba bogata w minerały, a to idealne warunki do uprawy tego rodzaju ziaren. Dzięki temu, w jakim środowisku mają okazję dojrzewać owoce kawowca, napój ma niską kwasowość, wyczuwalne nuty rodzynek, owoców, ziół i oczywiście wspomnianej wcześniej czekolady. To sprawia, że naszą indonezyjską kawę mianuje się jedną z najlepszych na świecie.

W celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do potrzeb użytkownika - korzystamy z zapisu plików cookie na urządzeniach użytkowników. Pliki cookie można kontrolować w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z naszego serwisu, bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, akceptację plików cookie.
AKCEPTUJĘ
BĄDŹ WSPARCIEM
×