Zielona gryka w kawie

Kawa z zieloną gryką
Gryko Caffe

To pierwsza na rynku postać zielonej gryki w formie sypkiej, jako dodatek żywieniowy do codziennej diety. Po osiągnięciu przez roślinę określonej wysokości zostaje skoszona i w odpowiedniej temperaturze suszona, a następnie rozdrabniana do frakcji miałkiej. Pierwsza taka forma uprawy i obróbki gryki, pozwoliła na wprowadzenie do żywności zielonych części tej rośliny.

Zielona Gryka zawiera:

  • WITAMINA C - jest odpowiedzialna za utrzymanie oraz wytwarzanie kolagenu, który jest głównym budulcem tkanki łącznej. Wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego, dzięki niej nasze serce pracuje stabilnie.
  • POTAS - który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi i prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
  • WAPŃ - przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych, jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości.
  • FOSFOR - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych.
  • MAGNEZ - pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • BŁONNIK - bez niego nie ma zdrowia. Błonnik to wszystkie polisacharydy oraz lignina, które nie ulegają strawieniu pod wpływem enzymów trawiennych znajdujących się w ludzkim przewodzie pokarmowym. Błonnik zwiększa produkty przemiany materii w pasażu jelitowym.

Udostępnij wpis

Share on facebook
W celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do potrzeb użytkownika - korzystamy z zapisu plików cookie na urządzeniach użytkowników. Pliki cookie można kontrolować w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z naszego serwisu, bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, akceptację plików cookie.
AKCEPTUJĘ
BĄDŹ WSPARCIEM
×